Skärare

Vad: En skärare i rostfritt stål med trähandtag.
Varför: För att kunna skära mat i mindre bitar, typ lök och kål.
Hur: Arbetsdagen på Konstfack var egentligen redan slut och Johan och Liss var redan hemma och väntade på mig, när jag kom på att vi inte skulle kunna lösa middagen om jag inte skred till handling. Att tillverka en egen kniv känns väldigt komplext, det är kopplat till både tekniker och material som jag inte har jobbat med, så tanken på att ställa sig och smida klockan halv sju på en fredag var otänkbar. Jag klippte till vad jag uppskattade till en lagom bred bit plåt, rundade av de två övre hörnen för att ge ett vänligare intryck, slipade till motstående långsida för att få lite skärpa. Sen gick jag in i träverkstaden och letade fram en lagom lång bit spillregel ur träsopen ställde den på högkant och sågade upp en skåra som jag sedan bankade in bladet i.
Tid: 15 min.

Objektnummer: 21

Vidare reflektioner: Skäraren har visat sig vara en riktig vinnare. Den har både tagit nuvarande situation till nya kulinariska höjder och möjliggjort för Liss att på ett mycket välfungerande sätt kunna hjälpa till med maten.

kristina_schultz_100dagar_21_skarare